Flexibilitatea unei chirii poate să reprezinte un avantaj pentru o anumită perioadă de timp. Poți oricând să te muți într-un loc nou și nu ai responsabilitatea de a fi proprietar. Totuși, vine un moment în viață când știi că e timpul să deții propria locuință și să te bucuri de confortul și stabilitatea oferite de locul pe care poți să-l numești acasă.

Când știi că e momentul potrivit să te muți la casa ta? Acest lucru depinde de mai multe aspecte, nu doar de vârstă. Iată care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont.

Chiria în creștere

Este adevărat că prețurile au crescut în ultima perioadă, iar aici vorbim și de prețurile chiriilor. Acesta poate fi un motiv care te va convinge să mergi în direcția achiziției unei locuințe proprii. Banii care se duc spre chirie îi poți redirecționa către plata ratei lunare, cu avantajul că locuința va rămâne mereu a ta.

În plus, dacă renunți la chirie, știi că ai siguranța unei locuințe stabile, fără să te gândești că va trebui să te muți din nou atunci când proprietarul va mări chiria lunară.

Stabilitatea financiară

Stabilitatea financiară reprezintă un aspect destul de important, deoarece îți oferă siguranță pe termen lung. În plus, atunci când știi că poți să te bazezi pe un anumit buget, îți este mai ușor să decizi ce locuință să alegi. Din fericire, piață imobiliară, mai ales cea din București, este foarte variată și poți să găsești o locuință care să se potrivească cu nevoile tale.

Un mare avantaj este acela că poți opta pentru achitarea locuinței în rate. Majoritatea dezvoltatorilor imobiliari, precum cei care oferă apartamente 2 camere Berceni, îți dau posibilitatea de a opta pentru diferite soluții financiare. În acest fel, poți să-ți stabilești mult mai clar bugetul lunar.

Ai o schimbare majoră în viață

De cele mai multe ori, un eveniment major în viață îți poate schimba perspectiva de viitor. Căsătoria sau nașterea unui copil te pot face să simți nevoia de mai multă stabilitate și chiar de confortul oferit de propria locuință, unde veți crea împreună amintiri frumoase.

Ține cont de nevoile care pot să apară pe viitor atunci când alegi noua casă: dacă vrei unul sau mai mulți copii, cât de mare să fie spațiul sau dacă vrei să ai și propria grădină sau un garaj. În funcție de aceste criterii, poți să alegi cu încredere propria ta locuință.

Citeste si:
Vrei să achiziționezi o locuință? Iată cum te asiguri că plătești...
Vrei să achiziționezi o...

Ai stabilitate în viață

Mai sus am menționat că stabilitatea financiară reprezintă un aspect esențial, dar la fel de importantă este și stabilitatea pe care o simți în viața de zi cu zi:


  • dacă ai un loc de muncă sigur, unde te simți împlinit și știi că poți să avansezi în carieră;

  • dacă ai lângă tine un suflet pereche pe care poți să te bazezi;

  • dacă ai o familie care te susține din toate punctele de vedere.

Cu alte cuvinte, e important să-ți urmezi instinctul. Dacă simți că ești pregătit să faci această schimbare, atunci înseamnă că este momentul potrivit să te muți la casa ta. Când știi ce îți dorești cu adevărat și ești împlinit cu stilul tău de viață, ai mai multe șanse să alegi o locuință unde să te simți cu adevărat fericit.

Citeste si:
Cum să îți îmbunătățești confortul din locuință pe timp de iarnă
Cum să îți îmbunătățești...

În concluzie, alegerea unei locuințe proprii depinde de mai mulți factori. Stabilitatea financiară sau chiar marile evenimente din viață pot să reprezinte un moment potrivit pentru a face această schimbare. Totodată, este important să analizezi cât mai bine ofertele imobiliare și să alegi o locuință unde chiar să te simți ca acasă.


Despre autor:


Ultima actualizare: 27 Iunie 2024 - 01 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.