Escarele sunt leziuni cutanate, care apar de obicei la persoanele cu mobilitate redusă sau la cele complet imobilizate. În aceste situații, tratamentul poate fi de lungă durată și în general este dureros pentru persoana în cauză.

Escarele pot afecta inclusiv somnul bolnavului și îi pun în pericol bunăstarea. Folosirea saltelelor speciale antiescare reprezintă un mare ajutor în acest caz, îmbunătățind considerabil confortul și sănătatea pacienților.

Prevenirea eficientă a escarelor cu saltele de calitate

Gama de saltele antiescare vine cu produse proiectate special pentru a distribui presiunea corpului în mod uniform pe toată suprafața saltelei. Astfel, se reduce presiunea asupra anumitor puncte vulnerabile așa cum sunt călcâiele, șoldurile și spatele, unde se formează des escare.

Saltelele sunt fabricate din materiale speciale, cum ar fi spuma cu memorie sau camerele de aer, care se adaptează formei corpului și oferă suport optim. Se reduce astfel fricțiunea și sunt diminuate forțele de forfecare, doi factori importanți în prevenirea apariției leziunilor cutanate.

Numeroase saltele antiescare de foarte bună calitate permit inclusiv reglarea fermității și a nivelului de presiune, oferind un confort personalizat în funcție de nevoile pacienților. Aspectul acesta este crucial pentru cei care stau foarte mult în pat. Durerea și disconfortul vor fi rapid diminuate, mai ales atunci când sunt asociate cu imobilitatea prelungită. Prin ameliorarea presiunii și prin îmbunătățirea circulației sanguine, au rolul de a îmbunătăți considerabil calitatea vieții pacienților.

Utile în tratarea escarelor existente

Pentru pacienții care deja suferă de escare, saltelele antiescare de la MagazinulOrtopedic.ro oferă un mediu optim pentru vindecare. Acestea distribuie uniform presiunea și reduc forțele care pot determina apariția escarelor contribuind astfel la tratarea zonelor afectate. Folosirea saltelelor potrivite poate diminua riscul de complicații asociate escarelor, așa cum sunt spre exemplu infecțiile. Se vor menține astfel suprafețe igienice și curate. Saltelele de calitate protejează pielea fragilă a pacienților și accelerează procesul de vindecare.

Citeste si:
Cea mai bună saltea pentru persoanele supraponderale
Cea mai bună saltea pentru...

Foarte multe saltele antiescare moderne folosesc tehnologii cu aer alternant, cu camere de aer care se umflă și se dezumflă periodic. Prin urmare, punctele de sprijin alternează, prevenind astfel stagnarea presiunii și ajutând la o mai bună circulație a sângelui.

În oferta magazinelor există și saltele echipate cu anumite sisteme de alarmă care pot notifica persoanele implicate în îngrijirea pacienților imobilizați atunci când apar scăderi de presiune sau alte defecțiuni. Astfel, se asigură o utilizare eficientă a saltelelor antiescare.

Saltelele antiescare aduc avantaje pentru îngrijitori

Astfel de produse vin cu avantaje considerabile și pentru îngrijitori care nu mai depun același efort pentru a repoziționa tot timpul pacienții. Este astfel ușurată munca îngrijitorilor și se asigură un nivel mai mare de atenție pentru pacient și mai mult confort. Saltelele antiescare sunt utile pentru îngrijirea la domiciliu, oferind familiilor un real ajutor în prevenirea și tratarea escarelor fără să fie nevoie de echipamente complexe.

Citeste si:
Scaune și saltele sunt aruncate pe străzile Sectorului 3
Scaune, saltele și ambalaje...

Saltelele de calitate sunt elemente esențiale pentru persoanele imobilizate sau cu mobilitate redusă. Modul în care distribuie greutatea acestora și presiunea, confortul pe care îl oferă și tehnologiile avansate integrate, fac viața pacienților imobilizați mult mai ușoară.


Despre autor:


Ultima actualizare: 25 Iunie 2024 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.