Există atât de multe lucruri care pot influența modul în care îți amenajezi locuința, de la nevoia de funcționalitate, până la culorile care îți transmit o energie bună. Dar, indiferent dacă te concentrezi mai mult pe funcționalitate sau estetica locuinței, ia în calcul să decorezi în funcție de personalitatea ta, pentru a nu rata ocazia de a-ți crea cu adevărat locuința de vis.

Citește în continuare pentru a-ți face o idee despre ce stil de design interior s-ar potrivi cel mai bine locuinței tale, în funcție de personalitate.

Tu ești: determinată, serioasă, gata de acțiune

Dacă ești o persoană practică, elegantă și serioasă în marea majoritate a timpului, stilul scandinav ar putea fi alegerea potrivită pentru amenajarea locuinței.

Vei dori să optezi pentru un design simplu, bine definit, care nu se zgârcește când vine vorba de calitate și confort. Considerat o combinație șic între minimalism și confort, stilul scandinav atrage prin combinația de culori neutre și accentul pus pe eficiență și utilizarea tonurilor deschise de lemn.

Tu ești: echilibrată, amabilă, sociabilă

Persoanele care îndrăgesc interioarele atemporale sunt adesea persoanele calde și generoase. Cele care cântăresc cu atenție deciziile pe care le iau și pun mare accent pe seriozitate. Unei astfel de descrieri i se potrivește de minune stilul clasic de design interior.

Pentru a-ți amenaja locuința ia în calcul decorurile rafinate, mobilierul în nuanțe de mahon, cu linii elegante. Amenajările realizate în spiritul echilibrului, ordinii și simetriei îți vor oferi un sentiment de confort psihic și liniște, atribute esențiale pentru locuința de vis.

În ce privește locațiile care ți-ar putea deveni orașe de reședință, ți se potrivesc orașele liniștite, guvernate de diversitatea culturală, precum Oradea. Poți consulta ofertele de apartamente de vanzare in Oradea pentru a-ți face o idee despre cele mai bune zone și a vedea dacă rezonezi cu oferta imobiliară.

Tu ești: creativă, charismatică, sufletul petrecerii

Dacă ești o persoana plină de viață, sigură pe tine, axată pe obiective și care nu se ghidează după părerile celorlalți, stilul art deco ar putea fi exact ceea ce are nevoie pentru locuința ta.

Citeste si:
Vrei să achiziționezi o locuință? Iată cum te asiguri că plătești...
Vrei să achiziționezi o...

O combinație între trendy și clasic, între retro și modern și care îți permite să subliniezi dorința de a te face remarcată în mulțime, stilul art deco înseamnă un design interior șic și sofisticat, plin de fler, dar care nu face rabat de la confort.

Tu ești: plină de energie, sufletistă, mereu în căutare de experiențe inedite

Ești energică și plină de idei și inspirație? Nu te limita la o anumită temă sau stil, ci îndrăznește să alegi elementele care îți plac, să le amesteci și să le asortezi pentru a crea o estetică unică și atrăgătoare.

Altfel spus, un decor eclectic ar putea reflecta cel mai fidel personalitatea ta. Acesta amestecă piese moderne și vintage cu accesorii care au propria lor poveste. Un bun element central în locuință pentru un astfel de spirit liber ar putea fi un covor vintage, colorat și plin de personalitate.

Citeste si:
Cum să îți îmbunătățești confortul din locuință pe timp de iarnă
Cum să îți îmbunătățești...

Tu ești: actuală, pragmatică, activă

Dacă ești mereu la curent cu cele mai recente știri, stiluri și tendințe, mereu pe fugă, dar întotdeauna dispusă să oferi o vorbă bună și o mână de ajutor prietenilor, s-ar putea să te regăsești în stilul industrial.

Pentru amenajarea locuinței mergi pe ideea unui loft și inspiră-te din designul vechilor fabrici pentru a crea zone predominant funcționale, dar care se mândresc cu un aer modern, sofisticat și minimalist. Optează pentru o canapea robustă, în nuanțe neutre, bibliotecă din metal, materiale industriale precum lemnul nefinisat, metalul expus, pielea și palete de culori contrastante.

Tu ești: motivată, a real go getter, loială

Un tip de personalitate încrezătoare, sigură pe sine și calmă este cel mai probabil atras de liniile curate, ordine și minimalism. Nu este loc în viața ta pentru dezordine sau vibrațiile negative care vin odată cu cu ea.

Citeste si:
Cum să ţii sub control cheltuielile legate de întreţinerea şi...
Cum să ţii sub control...

În ceea ce privește must-have-urile pentru acest tip de personalitate, piesele de mobilier simple și versatile sunt esențiale. Optează pentru o canapea de culoare neutră, cu un design minimalist, o bibliotecă în culoarea lemnului, iar ca element decorativ o sculptură din ceramică.

Așadar, dacă ar trebui să alegi unul dintre locurile unde te simți cel mai bine, probabil că locuința ta se află în fruntea listei. De aceea, este important să adaugi detalii care îți reflectă personalitatea și să te orientezi spre teme de design interior care te reprezintă.


Despre autor:


Ultima actualizare: 25 Iunie 2024 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.