Bucătăria este considerată a fi inima casei: aici se prepară cu dragoste mâncarea nutritivă care ne menține energici și sănătoși, aici se reunește familia în fiecare seară, se pun la cale planuri și se dezbat probleme. Merită, așadar, să o transformi într-un spațiu plin de eficiență. Iată câteva gadgeturi pentru bucătărie care îți pot face viața mai frumoasă și, de multe ori, mai sănătoasă.

1.Filtru de apă

Un dispozitiv de filtrare a apei este un gadget esențial pentru o bucătărie modernă. Cu ajutorul unui aparat filtrare apa te poți bucura de o apă de consum curată și proaspătă în timp ce gătești sau când prepari băuturile preferate. Apa filtrată îmbunătățește gustul preparatelor și aroma băuturilor, te ajută să reduci consumul de plastic și să protejezi mediul, te scutește de bătaia de cap a reciclării și de căratul bidoanelor pline de la magazin.

În funcție de bugetul pe care dorești să îl aloci, poți investi într-un sistem de filtrare modern care să îți pună la dispoziție nu numai apa de calitate pe care ți-o dorești, ci să o furnizeze instantaneu, la temperatura dorită, rece, fierbinte sau la temperatura camerei. Ba chiar te poate ajuta să te bucuri și de apă carbogazificată!

2.Aparat de înghețată

Aparatul de înghețată este investiția perfectă pentru toți iubitorii acestui desert răcoritor care își doresc să aducă un plus de sănătate în viața lor. Cu ajutorul acestui aparat poți să prepari înghețate delicioase chiar la tine acasă, în confortul și curățenia propriei bucătării, din ingrediente atent alese și proaspete. Este ocazia perfectă să experimentezi cu diferite arome și texturi, să creezi variante personalizate pentru toate preferințele membrilor familiei și să îți uimești apoi musafirii cu cele mai reușite rețete.

3.Espressor

Un espressor nu mai este considerat de ceva vreme un gadget, ci mai degrabă o necesitate în orice casă. Dar, crede-ne pe cuvânt, merită să investești într-un model performant care include funcții pentru cei mai pretențioși băutori de cafea. Astfel, nu te limitezi doar la espresso-uri cremoase, ci te poți bucura și de alte băuturi pe bază de cafea, cum ar fi cappuccino, latte sau macchiato. Cu funcții avansate și un design modern, un aparat de cafea espresso poate aduce gustul autentic al cafelei direct la tine acasă!

Citeste si:
Top seturi de oale indispensabile din bucătărie
Top seturi de oale...

4.Deshidrator de alimente

Un deshidrator de alimente este alegerea perfectă pentru pasionații de gastronomie și pentru cei care își doresc să adopte o alimentație cât mai sănătoasă. Cu ajutorul său poți conserva în mod optim o mare varietate de alimente și ingrediente, de la fructe și legume, până la carne, păstrându-le aroma și nutrienții esențiali.

Deshidratorul este soluția perfectă pentru a te bucura, de pildă, de chipsuri naturale de fructe, fără adaosuri de conservanți sau de arome artificiale, dar și pentru a usca roșiile din propriul solar, urmând să le conservi apoi în ulei aromatizat pentru cele mai gustoase preparate.

5.Blender cu funcție de încălzire

Ești deja familiarizat cu utilitatea blenderului la care îți prepari smoothie-urile delicioase din fructe și legume, adevărate bombe de vitamine și nutrienți. Ce-ar fi dacă ți-am spune că există și blendere mai avansate, cu funcție de încălzire, la care poți să prepari în mai puțin de jumătate de oră delicioase supe cremă, sosuri și piureuri?

Citeste si:
Cât de mult te poate ajuta la gătit un robot de bucătărie
Cât de mult te poate ajuta la...

Blenderul cu încălzire este unul dintre cele mai utile dispozitive la care te poți gândi atunci când vine vorba despre echiparea bucătăriei, mai ales dacă îți place să testezi rețete noi și originale, cu preparare rapidă. Practic, tot ce îți rămâne de făcut este să speli legumele și să condimentezi după gust produsul finit.

Acestea sunt doar câteva exemple de gadgeturi de bucătărie care îți pot înfrumuseța și ușura viața. Indiferent de preferințele tale culinare, de stilul de viață, de obiceiurile familiei tale, există întotdeauna un gadget creativ, modern, inovator care te ajută să pregătești mâncarea mai repede, mai gustos și mai sănătos.


Despre autor:


Ultima actualizare: 11 Martie 2024 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.