Grupul STIHL își extinde rețeaua internațională de producție și investește în anii următori aproximativ 125 de milioane de euro într-o nouă unitate de producție pentru utilaje cu acumulator și electrice în Oradea, România. Acest lucru va permite companiei de familie nu numai să își mărească capacitățile de producție, ci și să consolideze flexibilitatea și rezistența lanțurilor sale de aprovizionare.

Martin Schwarz, membru al consiliului executiv STIHL Director producție și gestiune de material STIHL, subliniază: "Produsele alimentate cu baterii reprezintă în prezent piața cu cea mai rapidă creștere pentru STIHL. Ne așteptăm ca cererea pentru aceste produse să continue să crească mai rapid decât orice altă categorie în anii următori iar acest lucru înseamnă că uzina noastră din Tirol, care produce în prezent o mare parte din gama noastră cu acumulatori, va atinge in viitor limitele spațiului și capacităților sale. Adaugarea locației din România la rețeaua noastră globală de producție ne va menține în cea mai bună poziție posibilă pentru a continua să furnizăm clienților noștri și în viitor produse alimentate cu baterii." Compania de producție nou înființată ANDREAS STIHL Power Tools S.R.L., care va începe să funcționeze la Oradea la mijlocul anului 2024, va crea pe termen lung aproximativ 500 de noi locuri de muncă in cadrul grupului STIHL.

Aproape de piață și o infrastructură bună

Noua fabrica va fi construita în zona industrială „Eurobusiness I Industrial Park” din Oradea și se va întinde pe o suprafață de aproximativ 147.000 de metri pătrați. Contractul a fost semnat la 28 iunie 2022 de către STIHL, Primăria Oradea și compania românească de marketing ADLO SA., care administrează parcul industrial în numele orașului.. "STIHL generează o mare parte din vânzările sale de unelte electrice si cu acumulatori în Europa", spune Martin Schwarz, membru al consiliului director al STIHL "Legăturile remarcabile ale orașului cu piețele noastre cheie, infrastructura foarte avansată și mediul economic puternic au fost motive convingătoare pentru a alege Oradea." Primarul orașului Oradea, Florin Birta se bucură de decizia companiei: „Noua locatie STIHL reprezintă o investiție strategică pentru municipiul Oradea.”

Citeste si:
Top 5 lucruri pe care trebuie să le ştii despre un business în...
Top 5 lucruri pe care trebuie...

Noua clădire ultramodernă, o investiție în viitor

Noua fabrică STIHL din România va fi o unitate de producție de ultimă generație, proiectată în conformitate cu principiile de producție lean și va avea un grad ridicat de digitalizare a producției. Pe lângă halele de producție, locația va cuprinde birouri, o cafenea și săli de relaxare pentru angajați. Planurile STIHL pentru noua clădire iau în considerare, de asemenea, obiectivele climatice și amprenta de carbon ale companiei, asigurând un design sustenabil și o producție eficientă din punct de vedere energetic.

Producția internațională ca factor de succes

Grupul STIHL produce de peste 40 de ani în cadrul unei rețele internaționale de producție. În prezent, compania are unități de producție în șapte țări: Germania, Elveția, Austria, SUA, Brazilia, China și în Filipine. În fiecare locație se aplică aceleași standarde înalte, astfel încât calitatea superioară STIHL este garantată – indiferent de tara in care sunt fabricate piesele și produsele. Rețeaua de producție permite STIHL să producă aproape de pietele de desfacere, , să acționeze flexibil și să echilibreze volatilitatea în domenii precum lanțurile de aprovizionare. Un număr mare de produse STIHL cu acumulatori este fabricat în prezent în Austria, la STIHL Tirol. Alte unități de producție se află în SUA și China. STIHL produce, de asemenea, propriile pachete de acumulatoari, în special pentru aplicații profesionale, la sediul său din Waiblingen, Germania, și în Virginia Beach, SUA.
Informații suplimentare privind producția internațională se găsesc la adresa
https://corporate.stihl.de/de/ueber-stihl/produktion-vertrieb/fertigungsverbund (Germană)

Citeste si:
Care sunt criteriile de care să ții cont atunci când alegi scule...
Care sunt criteriile de care...

Portret de companie

Grupul STIHL dezvoltă, produce și distribuie unelte electrice pentru silvicultura profesională și agricultura, precum și pentru întreținerea grădinilor și peisagistica, pentru industria construcțiilor și pentru proprietarii de grădini private. Gama de produse este completată de soluții și servicii digitale. Produsele sunt vandute prin intermediul distribuitorilor autorizați și al magazinelor online proprii STIHL, care vor fi extinse la nivel internațional în următorii ani – in prezent 42 de sucursale de vânzări și marketing, aproximativ 120 de importatori și peste 55.000 de distribuitori autorizati în peste 160 de țări. STIHL produce global în șapte țări: Germania, SUA, Brazilia, Elveția, Austria, China și Filipine. Din 1971 STIHL este cea mai vândută marcă de motoferăstrău la nivel mondial. Societatea a fost înființată în 1926 și are sediul în Waiblingen, lângă Stuttgart. STIHL a realizat o cifră de afaceri de 5,06 miliarde de euro în 2021, cu 20.094 angajați la nivel mondial.

Citeste si:
Chase & Status pregătesc un show incendiar la festivalul Massif
Chase & Status pregătesc un...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Iunie 2022 - 02 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.