Social 13 Iulie 2020 15:33

Gabriela Firea a anunțat că Primăria Capitalei va testa gratuit de coronavirus bucureștenii care și-au planificat vacanțe în străinătate.

Primarul Capitalei a explicat că acest proiect care să permită testarea gratuită a bucureștenilor, care urmează să plece în străinătate, va fi pe ordinea de zi suplimentară a ședinței Consiliului General de miercuri.

Testele vor fi de tip antigen, făcute cu aparatele Real Time (RT)-PCR din 12 clinici private și de stat cu care Primăria Capitalei are parteneriate.

Avem în derulare un program de testare a bucureștenilor asimptomatici din mai multe categorii, la care adăugăm și categoria turism. Până acum am testat bucureșteni care lucrează în domenii care presupun întâlnirea cu multe persoane cu risc de contaminare: sportivii, jurnaliștii, farmaciștii, angajații de la terase, acestea fiind adăugate celor esențiale pe care le-am testat încă de la începutul pandemiei, anume medicii, asistenții, asistenții sociali, serviciile de utilitate publică. Am realizat de urgență un proiect de hotărâre pentru ședința de Consiliu General care are loc miercuri”, a declarat Gabriela Firea, potrivit hotnews.ro.

Bucureștenii interesați se vor putea înscrie, începând de joi, la adresa de e-mail pe care municipalitatea o va face publică, apoi vor fi sunați de angajați ai Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale (ASSMB) pentru programare.


Despre autor:


Ultima actualizare: 13 Iulie 2020 - 03 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.