Social 29 Mai 2020 12:40

În ședințade Guvern de mircuri, 28 mai, a fost aprobată hotărârea cu privire la gratuitatea transportului elevilor, pe tot parcursul anului.

Elevii vor beneficia de gratuitate pentru:


  • Transportul local (rutier și naval)

  • Transportul cu trenul

  • Transportul județean

  • Transportul interjudețean

  • Transportul cu metroul



În şedinţa Executivului de ieri, 28.05.2020, a fost aprobată Hotărârea de Guvern prin care se reglementează procedura de decontare a cheltuielilor de transport pentru elevi. Astfel, elevii vor beneficia în mod gratuit de următoarele: transport local, transport cu trenul, pe tot parcursul anului calendaristic, naveta între localitatea de domiciliu şi localitatea unde sunt şcolarizaţi fiind, astfel, asigurată pe toată perioada anului şcolar. Elevii care sunt şcolarizaţi în România vor beneficia de gratuitate pentru transportul local rutier şi naval, transportul rutier judeţean şi naval între localitatea de domiciliu şi localitatea unde sunt şcolarizaţi, transportul interjudeţean şi transportul intern feroviar şi cu metroul”, a transmis Guvernul.

Elevii vor putea benefica de această gratuitate a serviciilor publice de transport local, în baza carnetului de elev emis de unitatea de învățământ, vizat prin ștampilă pentru anul în curs.

Pentru cei care au domiciliul în alta localitate față de unitatea de învățământ, depun la începutul fiecărui semestru, la secretariatul școlii, o cerere, prin care solicită eliberarea unei adeverințe care atestă calitatea de elev înmatriculat la unitatea de învățământ, în vederea deplasării cu titlu gratuit, de la domiciliu la unitatea școlară.

„Fiecare copil al României are dreptul la educaţie. Unul dintre obiectivele Ministerului Educaţiei şi Cercetării este acela de a asigura accesul echitabil şi nediscriminatoriu la o educaţie de calitate a tuturor elevilor din România. Acest lucru presupune, cu necesitate, măsuri rapide şi coerente de intervenţie integrată pentru diminuarea riscului de excluziune şi de abandon şcolar”, a spus ministrul Educației, Monica Anisie, potrivit Mediafax.

Citeste si:
Elevii vor fi admiși la liceu după o nouă metodă începând din anul...
Elevii vor fi admiși la liceu...

Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Mai 2020 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.