Social 29 Mai 2020 12:00

Jandarmii montani din Munții Rodnei avertizează turiștii să fie atenți în timpul plimbărilor pe munte, deoarece au reapărut viperele.

Primii aproximativ 800 de turiști veniți în Munții Rodnei după pandemie au vizitat Poiana cu Narcise, iar în acest weekend se estimează că alții vor veni.

Astfel, jandarmii montani din Rodna și rangerii din Parcul național Munții Rodnei avertizează turiștii cu privire la pericolul viperelor.

Instantaneele primite de la colegii noștri din teren sunt de avertizare pentru turiștii care vor să urce la altitudinea de 1.600 de metri, pentru a admira priveliștea. Viperele au fost susprinse când se încălzeau la soare. Ca urmare, trebuie să aveți grijă și la acest aspect, pentru a evita călcarea lor din greșeală” transmite Inspectoratul Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

Între sfaturile jandarmilor pentru cei care vor să meargă pe munte se regăsește purtarea de încălțăminte adecvată pentru astfel de drumeții - bocanci. De asemenea, trebuie să fii atent pe unde pășești atunci când urci pe munte, dar vigilent trebuie să fii și când iei o pauză: ai grijă unde te așezi.


Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Mai 2020 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.