Miliardarul danez Anders Holch Povlsen, cel mai mare unic actionar al gigantului de imbracaminte Asos, si-a pierdut trei din cei patru copii in atacurile sangeroase care au avut loc duminica in biserici si hoteluri de lux din Sri Lanka, soldate cu sute de morti si alte sute de raniti, a relatat luni BBC, citand un purtator de cuvant.

Familia miliardarului se afla in Sri Lanka intr-o vizita de Paste. Numele celor trei copii ucisi in atentate nu au fost facute publice, scrie Agerpres.

Anders Holch Povlsen detine lantul international de imbracaminte Bestseller. El este de asemenea cel mai mare unic actionar al gigantului din domeniul vestimentatiei Asos si cel mai mare proprietar privat de terenuri din Regatul Unit, potrivit cotidianului britanic Times.

"Din nefericire, putem confirma informatiile", a declarat un purtator de cuvant al Bestseller intr-un email. "Va cerem sa respectati dreptul la intimitate al familiei. Nu avem alte comentarii de facut", a adaugat sursa.

Cu trei zile inainte de atacuri, una dintre fiicele lui Povlsen, Alma, a postat pe Instagram o fotografie cu ceilalti copii ai familiei, Alfred, Astrid si Agnes, in fata unei piscine inconjurate de palmieri.

Bilantul mortilor in atacurile din Sri Lanka a ajuns la 290. Politia srilankeza a arestat 24 de suspecti, dar nimeni nu a revendicat pana acum responsabilitatea atacurilor. Marea majoritate a victimelor ar fi cetateni srilankezi, inclusiv multi crestini care au murit in cursul slujbelor de Paste.

Potrivit autoritatilor srilankeze, 36 de cetateni straini s-ar afla printre cei morti, dintre care multi trebuie inca identificati la o morga din capitala tarii, Colombo.

Conform listei citate de BBC, printre victime se afla:

- Cel putin cinci cetateni britanici, inclusiv doi care au si cetatenie americana

- Trei cetateni danezi

- Un cetatean portughez si sase indieni

- Doi ingineri din Turcia (conform agentiei turce de presa Anadolu)

- Doi cetateni chinezi (a relatat China Daily)

- Doi australieni (potrivit premierului Scott Morrison)

Citeste si:
O celulă teroristă islamistă a planificat atacuri asupra...
O celulă teroristă islamistă...

- O persoana din Olanda

- O persoana din Japonia (au indicat media japoneze citand surse guvernamentale).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.