Ministerul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a reactionat dupa scrisoarea deschisa a sefului Directiei Generale Anticoruptie din MAI, Catalin Ionita.

"Catalin Ionita, in calitatea sa de director al Directiei Nationale Anticoruptie, avea toate instrumentele sa faca absolut toate verificarile referitor la fapte le-a considerat sau, mai nou, le considera grave. Faptul ca iese cu o astfel de pozitie dupa ce eu am prezentat in activitatea de bilant motivele pentru care eu consider ca aceasta structura importanta a ministerului trebuie sa fie mai eficienta mi se pare cel putin duplicitar. In aceeasi nota, daca-mi permiteti, privesc si faptul ca acum considera ca este oportun sa prezinte public un raport in care mentioneaza ca nu a fost de acord sa preia functia de sef al Politiei Romane. Asta inseamna ca, probabil, as putea sa deduc, urmand firul logic al actiunilor lui Ionita, ca a existat un raport dupa fiecare discutie cu mine sau cu premierul din acea data.

Este posibil ca domnul Ionita sa aiba foarte multe rapoarte dupa orice discutie pe care a avut-o in acea perioada cu mine sau cu premierul de la acel moment. Cert este ca la Guvern, la primul-ministru, sunt doua acorduri, sper sa nu gresesc, unul este din data de 9 ianuarie si altul din data de 17 ianuarie.

I-am solicitat sa vina dansul, in calitate de director, cu o formula de reorganizare. Nu am facut altceva decat sa respect o cale normala si fireasca.

Nu am reprosuri de facut si daca ma cunoasteti, stiti ca ma raportez la institutii, si nu la persoane. Atunci cand te comporti intr-o institutie ca si cum e a ta personala e o problema.

Ce e trist pentru mine e ca un ofiter de cariera, asa cum spune, care invoca onoarea, isi pune uniforma in cap in modul asta", a spus Carmen Dan, citata de hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.