Un cutremur de mare adancime, cu magnitudinea 7,5, a zguduit Ecuador, vineri, la ora 5:17 a.m. (10:17 GMT), conform Serviciului de Prospectare Geologica al Statelor Unite (USGS) si Centrului Retelei pentru Seisme din China (CENC), citate de Reuters si Xinhua.

Seismul s-a produs in apropierea frontierei dintre Peru si Ecuador, precizeaza Reuters, potrivit Agerpres.

Epicentrul a fost stabilit la o adancime de 132 de kilometri, intr-o zona putin locuita, situata la 224 de kilometri est-sud-est de localitatea Ambato din Ecuador.

Potrivit Centrului de avertizare pentru tsunami din Pacific, nu exista riscul producerii unui asemenea eveniment.

In urma cutremurului nu au fost inregistrate victime sau pagube materiale imediate.

Conform relatarilor publicate pe site-ul Centrului Seismologic Euro-Mediteraneean, un locuitor din Cuenca, Ecuador, aflat la 253 kilometri de epicentru, a declarat ca seismul a fost resimtit puternic, in timp ce o alta persoana din acelasi oras a povestit ca miscarea telurica a durat ''30 de minute bune'', noteaza Reuters.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.