“Sa te imbraci bine, chiar daca afara e soare!” este o vorba pe care am auzit-o cu totii de la mamele noastre si pe buna dreptate: variatiile drastice de temperatura din aceste zile sunt cumplite pentru organism. Pe langa raceala, poti contacta rapid o afectiune extrem de raspandita in aceasta perioada din an, ce vine la pachet cu infectii ale sinusurilor cat se poate de dureroase.

Simptomele sinuzitei incep sa se agraveze dupa aproximativ 7 zile, asa ca iti recomandam sa citesti cu atentie randurile de mai jos, pentru a nu confunda o banala durere de cap cu un semnal clar ca trebuie sa mergi la medicul ORL-ist. Deci, iata care sunt cele mai des intalnite simptome ale sinuzitelor.

In primul rand, sa incepem printr-o clasificare a acestei afectiuni, in functie de zona in care apar simptomele specifice. Asadar, putem vorbi despre:

  • Sinuzite maxilare - simptome manifestate in zona maxilarelor;
  • Sinuzite frontale - simptome manifestate in zona sinusurilor;
  • Sinuzite etmoidale - simptome manifestate in spatele ochilor.
Cat despre semnele ce iti spun clar ca trebuie sa mergi de urgenta la un consult de specialitate, iata-le pe cele mai ingrijoratoare:
  1. Durere in zona sinusurilor
Pentru ca vorbim despre infectii dezvoltate la nivelul sinusurilor, te vei confrunta cu dureri puternic localizate in aceasta zona, adica in punctul de contact dintre arcade si ochi. Durerile sinusale pot veni insotite de migrene. In cazul in care te confrunti deja de cateva zile cu acest tip neobisnuit de durere, programeaza-te de urgenta la un consult de specialitate. Medicul ORL-ist este cel la care vrei sa ajungi, in acest caz.

2. Miros neplacut in permanenta

Daca vorbim deja despre o infectie clara a sinusurilor, este posibil sa sesizezi in permanenta un miros neplacut. Ei bine, acum ca ai legat durerile sinusale cu care te confrunti de acest miros neplacut (cauza a puroiului acumulat in sinusuri), nu iti ramane decat sa mergi cat mai repede la medicul ORL-ist. Daca la o banala gripa, simptomele se amelioreaza dupa aproximativ 7 zile, in cazul sinuzitei, vei avea dureri din ce in ce mai mari, odata cu trecerea primei saptamani.

3. Tuse pe timp de zi si pe timp de noapte

Din cauza secretiilor puternice, resimtite in faza incipienta a infectiei sinusale, te poti confrunta in aceste zile cu o tuse puternica, tuse ce se poate accentua pe timpul noptii. De ce tusea este mai suparatoare exact atunci cand vrei sa te odihnesti? Pentru ca pozitia pe care o ai in timpul somnului favorizeaza acest lucru.
4. Dureri de dinti si de ochi

Citeste si:
Sănătatea ca prioritate: 4 afecțiuni severe pe care le poți preveni...
Sănătatea ca prioritate: 4...

Mai sus faceam o clasificare a sinuzitelor, in functie de localizarea durerii resimtite si aminteam de sinuzita etmoidala, caracterizata prin dureri ce par ca vin din spatele ochilor, fiind adesea insotite si de migrene puternice. Ei bine acest simptom poate fi explicat prin faptul ca durerea generata de infectiile sinusale poate iradia in zone diferite ale capului: ochi, nas, urechi, maxilar. Pentru a evita posibilele complicatii, este indicat sa urmezi un tratament corespunzator, la cea mai buna clinica din orasul tau, in urma unui consult de specialitate, realizat de medicul ORL-ist.

Nu lasa lipsa banilor sa stea in calea sanatatii tale. Daca vrei sa te bucuri de cel mai bun consult pentru problema ta medicala, insa pana la salariu mai sunt cateva saptamani bune, poti opta rapid pentru un credit nebancar, pentru care sa aplici online in aproximativ 7 minute. Cum setul de analize premergatoare unui diagnostic pus corect poate costa mai mult la o clinica privata, tu iti poti seta rapid suma de care ai nevoie, cu doar un simplu click.

Citeste si:
Cum tratăm eficient afecțiunile din zona lombară ?
Cum tratăm eficient...

Poti primi in cont pana la 2.000 de lei, bani cu care sa te faci bine cat mai repede. Apoi, nu trebuie decat returnezi suma imprumutata in ziua ta de salariu. Iar daca nu ai banii toti la data scadentra, poti plati doar 10% din suma imprumutata + dobanda aferenta (daca nu esti la primul imprumut). Daca este primul tau credit nebancar, ai dobanda 0% in primele 30 de zile.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.