Sute de pesti morti au fost scosi la tarm de apele Marii Negre, dupa ce, din cauza caldurii, dar si a cresterii aportului de apa dulce varsata in mare din Dunare, in ultima perioada a crescut mortalitatea piscicola.

Potrivit responsabilului de comunicare al Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea-Litoral (ABADL), Catalin Anton, din cauza caldurilor ridicate, dar si a aportului masiv de apa dulce provenit din Dunare, in ultimele zile s-a constatat un fenomen de mortalitate piscicola in apa Marii Negre, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Fenomenul a fost constatat initial pe plajele din Navodari, Mamaia si Constanta si se afla in extindere catre sudul litoralului. Nu este un fenomen de mare amploare, dar poate provoca disconfortul turistilor care merg pe plaje", a declarat Catalin Anton.
Potrivit sursei citate, reprezentantii ABADL au intervenit si au strans pestii care au ajuns la mal.

"Administratia Bazinala Dobrogea Litoral intelege disconfortul provocat turistilor de aparitia acestui fenomen si ia toate masurile care se impun in aceste cazuri. Conducerea institutiei a luat decizia sa se intervina si pe timpul zilei pentru a strange pestii manual, iar in cursul noptii sa se lucreze cu utilaje specializate"
, a mai afirmat responsabilul de comunicare al ABADL.

Acesta a mai precizat ca fenomenul va fi stopat in momentul revenirii salinitatii marii la valorile normale, ceea ce se va intampla cu ajutorul curentilor marini care vor aduce din largul marii aport de apa cu salinitate crescuta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.