Federatia Sindicala Hipocrat sustine orice actiune de protest in perioada 11 - 15 mai 2018, considerand ca unitatea si solidaritatea personalului din Sanatate este singura cale prin care se mai poate rezolva problema veniturilor si a sporurilor din sistem.

"Federatia Sindicala Hipocrat este indignata de atitudinea autoritatilor fata de problemele generate de iresponsabilitatea cu care au redactat si au inteles sa aplice principiul echitatii in Legea Salarizarii si in regulamentul de sporuri. Intalnirea cu managerii de spitale si comportamentul inadecvat fata de personalul medical, in ansamblu, sunt menite sa arate lipsa de respect cu care am fost si suntem tratati, daca mai era nevoie de o confirmare. In fond, nimeni nu a fost preocupat sa rezolve problemele fundamentale ale salarizarii, iar totul se rezuma la o miscare de imagine cu consecinte dezastruoase pentru sistemul medical. Au luat bani din stanga si au pus in dreapta, au plimbat pe hartie niste fonduri si, ce e cel mai grav, au luat de la unii ca sa dea altora. Niciodata pana acum, inechitatile salariale nu au atins un asemenea nivel", a declarat Ion Cotojman, presedintele Federatiei Sindicale Hipocrat, intr-un comunicat remis marti Agerpres.

Sindicalistii din sanatate considera ca toti ''actorii' din sistem sunt pusi intr-o piesa menita sa genereze o stare de confuzie si de tensiune intre personalul medical si pacienti.

"Primii sunt clar nedreptatiti, din greseala ori cu rea-vointa, iar pacientul parca nu conteaza. Nu conteaza ca fondurile sunt tot mai putine, ca managerii sunt pusi in situatia de a alege ce sa faca cu banii: sa ofere salarii ori sa asigure un act medical de calitate. Nu conteaza niciun argument, atat timp cat vina apartine 'celuilalt': legea e scrisa bine, dar e prost inteleasa, managerii sunt cei care nu stiu sa gestioneze banii, desi au din plin, personalul medical - biologi, chimisti, asistenti medicali, infirmiere, ingrijitoare, brancardieri, registratori medicali, si cel din asistenta sociala isi declara nemultumirea fara sa aiba si o justificare pentru aceasta", a adaugat Ion Cotojman.

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

Federatia Sindicala Hipocrat apreciaza ca unitatea si solidaritatea personalului din Sanatate este singura cale prin care se mai poate rezolva aceasta situatie, in fata unor autoritati care traiesc si expun o realitate paralela. "Prin urmare, incurajam orice actiune de protest in perioada 11 - 15 mai, atunci cand toate aceste simulari de negociere isi vor arata consecintele: veniturile vor fi identice cu cele din aceasta luna", mai spus sindicalistii.

Saptamana trecuta, Consiliul National al Federatiei SANITAS a decis calendarul de proteste, iar acesta prevede organizarea unui miting in Bucuresti, joi 26 aprilie, o greva de avertisment pe 7 mai, intre orele 9:00-11:00, si o greva generala in sistemul de sanatate si asistenta sociala pe 11 mai 2018.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.